De Beroering.    

Ontspanning en helderheid door massage, eft en gesprek.

Onze dienstverlening  

De intake en behandeling

U maakt een afspraak en we bespreken uw behandelwensen en eventuele klachten. Ook volgt een kort lichamelijk onderzoek. Na de intake besluiten we of we de behandeling zullen starten. Indien dit het geval is, stel ik een behandelplan op. 

De intake is gratis en duurt maximaal 1 uur.
In de eerstevolgende behandeling wordt gestart met het behandelplan: er volgt een mix van Acupressuur, ontspanningsmassage, een EFT behandeling en een goed gesprek.

Hierna een korte uitleg over de technieken die ik gebruik:


Acupressuur

Acupressuur of Shiatsumassage is een massage methodiek die gericht is op het herstellen of bevorderen van verstoorde energiecirculatie. Die verstoring wordt veroorzaakt door stress of ziekte. Door druk te geven met duimen, vingers of handpalmen op de drukpunten wordt de pijnlijke plek 'zachter' en kan de energie weer beter stromen. De drukpunten liggen op meridianen of energiebanen. Door het behandelen van drukpunten wordt de energiecirculatie dus weer in balans gebracht, worden klachten verlicht of verdwijnen ze soms.

Drukpunten zijn in de loop van de tijd in kaart gebracht. Ze liggen dikwijls op anatomisch markante punten, zijn goed te voelen en zijn ook met een gevoelige voltmeter te vinden. 


Ontspanningsmassage

Deze massage methodiek is vooral gericht op het bevorderen van de doorbloeding (circulatie) in huid en spieren. De opbouw gebeurt vanuit wrijven en strijken, huidrollen en –verschuiven. Afwisselend bedrukken en bekloppen van de weefsels, duwen en kneden van spieren, vibreren en schudden van spieren.

Indien gewenst gebruik ik een massageolie naar keuze. Uiteraard kunt u uw eigen massageolie meenemen. Massageolie zorgt ervoor dat uw huis fijn aanvoelt, verzorgd wordt en maakt het ook nog eens gemakkelijker om de massage ontspannen te ondergaan. Massageolie geeft vaak een aangename geur af en de ingrediënten van de olie maken dat uw huid gezonder wordt en een bepaalde soepelheid verkrijgt.


Een goed gesprek

Gesprekken voer ik vanuit de visie en methodiek van de Kernreflectie.
In de gesprekken luister ik met volle aandacht, bevraag en confronteer ik. Gespreksstijl en -technieken zijn afgestemd op het behandelplan dat in het intakegesprek is overeengekomen. We bekijken uw knelpunten, wensen en verlangens en bespreken hoe u meer optimaal kunt functioneren. 
De samenhang tussen voelen, willen, denken en doen staat daarbij centraal. Ik ga uit van uw kwaliteiten en bekijk met u waar u die meer optimaal kunt inzetten. Tegelijkertijd analyseren we belemmeringen die u ervaart. Tenslotte stellen we een plan op hoe daaraan te werken. Ik heb vertrouwen in uw zelfredzaamheid, kan me goed inleven en maak soms gebruik van provocatiev
e technieken.

EFT
Emotional Freedom Technique helpt om spanningen en nare emoties direct 
te verminderen. Het is een simpele en doeltreffende techniek waarbij u uw gedachten vestigt op uw specifieke klacht terwijl u onder begeleiding enkele belangrijke acupressuur punten beklopt. Behandelresultaten zijn verrassend en wetenschappelijk onderzoek (MRI en EEG) laat zien dat er bij deze behandeling een aanzienlijke stressreductie kan plaatsvinden. 

Ook bij deze behandelmethode is ontspanning en helderheid het einddoel.

Tenslotte kan ik u adviseren over passende ontspanningsoefeneningen.Sometimes diseases are unresolved emotional issues.
Stephen Daniel